Waar vind ik facturen en de jaaropgaaf?

Een overzicht van facturen en jaaropgaven vind je op Niokids. Gebruik hiervoor de inloggegevens welke je van ons ontvangen hebt. Log in op Niokids via villayip.nl.

Mag ik ruilen?

Wij hebben een flexibele ruilregeling. We verwijzen je hiervoor naar villayip.nl.

Moet ik betalen voor sluitingen tijdens feestdagen?

Wij hebben de bedrijfssluitingen op wettelijke feestdagen verdisconteerd in onze algemene uurtarieven. Zouden wij dit niet doen, dan worden de prijzen aanzienlijk hoger per uur. Dit is o.a. nadelig t.o.v de kinderopvangtoeslag. Vandaar dat feestdagen vermeld staan op de factuur.

Ik ga op vakantie, moet ik dan betalen voor de dagen dat mijn kind niet komt?

Onze tarieven zijn berekend op algemene bedrijfskosten welke doorlopen ook wanneer een kind niet aanwezig is. Daarnaast hebben wij vakantieafwezigheid verdisconteerd in onze algemene tarieven. Zouden wij dit niet doen, dan worden de prijzen aanzienlijk hoger per uur. Dit is o.a. nadelig t.o.v de kinderopvangtoeslag. Om tegemoet te komen aan vakantieafwezigheid hebben wij een flexibel ruilbeleid waarvan je gebruik kan maken.

Verschil in maandbedrag

Soms komt het voor dat de maandfactuur verschilt qua bedrag. Dit komt doordat wij exact het aantal opvangdagen per maand in rekening brengen en niet een gemiddelde. In de ene maand zitten bijvoorbeeld meer maandagen dan in de andere maand. Zo voorkomen we een eventuele factuur achteraf nadat de opvang beëindigd is.

Voedingsbeleid

Voeding is bij ons altijd een actueel onderwerp. We volgen de algemene Nederlandse eetcultuur. Wij houden daarnaast de actuele schijf van 5 aan als richtlijn. Met bewuste gedachte kopen we producten in. Zo komt fruit altijd vers van een biologische kweker en kennen we regelmatig groentesnacks in de middag. Daarnaast proberen we de hoeveelheid suikers minimaal te houden. Als voorbeeld: liever water dan sap. Ook houden we rekening met bepaalde allergieën. Zo bieden we bijvoorbeeld per definitie geen pindakaas aan in onze groepen.

Mijn kind is ziek. Mag ik hem/haar brengen?

Wij verwijzen hiervoor naar onze ziekteregeling op villayip.nl. Ziektedagen mogen geruild worden mits passend binnen de ruilregeling.

Moet ik tariefwijzigingen doorgeven aan de belastingdienst?

Ons advies: ja. Zo voorkom je dat achteraf moet terugbetalen of dat je toeslag misloopt. Geldende tarieven vind je op ons prijsoverzicht en op je factuur. Heb je een combinatie van hele en halve dagopvang dan is er sprake van een gemiddeld uurtarief. Je kunt dit exacte tarief altijd bij ons opvragen.

Moet ik een contractwijzigingen doorgeven aan de belastingdienst?

Ons advies: ja. Dit om de simpele reden dat je hiermee voorkomt dat je of toeslag terug dient te betalen of toeslag misloopt.

Aanmelding van broertje/zusje

Komt er een broertje of zusje bij? Allereerst proficiat! Wil je ook voor hem of haar opvang bij ons regelen? Schrijf hem/haar dan in via villayip.nl. Wij zelf zullen nooit zomaar kinderen voor je gaan inschrijven. Om teleurstelling achteraf te voorkomen is het dus belangrijk om altijd in te schrijven.

Kan ik flexibel opvang afnemen?

Wij bieden dit aan als extra service. Let wel: flexibele opvang kan alleen worden afgenomen in combinatie met een vaste opvangovereenkomst. We verwijzen hiervoor naar ons product- en prijsoverzicht op villayip.nl

Ik word werkeloos, hoe zit dat met de kinderopvangtoeslag?

In Nederland is het zo geregeld dat je tot en met 3 maanden na je ontslag gebruik kunt maken van de kinderopvangtoeslag. Dit is een zogenaamde overbruggingsperiode. Hierna vervalt de toeslagregeling. Voor de geldende opzegtermijn verwijzen we je naar onze leveringsvoorwaarden op villayip.nl. Je bent als ouder zelf verantwoordelijk dat je tijdig opzegt mocht dit noodzakelijk zijn.

Wanneer stopt de opvangovereenkomst?

Deze stopt automatisch op de 4e verjaardag van het kind.

Opzegging

Opzegging dien je schriftelijk kenbaar te maken met de datum waarop het contract gestopt dient te worden. Je kunt hiervoor een mail sturen naar info@villayip.nl.

Wat is de opzegtermijn?

Voor de geldende opzegtermijn verwijzen we je naar onze leveringsvoorwaarden op villayip.nl.

Mijn kind gaat eerder naar school, wat nu?

Geef dit tijdig bij ons aan. Wij zorgen er dan voor dat de opvangovereenkomst -mits opgezegd binnen de geldende opzegtermijn- tijdig gestopt wordt. Je bent er als ouder zelf verantwoordelijk voor dat opzegging tijdig geschied. Voor de geldende opzegtermijn verwijzen we je naar onze leveringsvoorwaarden op villayip.nl.

Mijn kind gaat later naar school, kan ik hem/haar dan nog brengen? Kan ik ook dan aanspraak blijven maken op de kinderopvangtoeslag?

In principe is dit geen probleem mits er plek is. Geef dit dus tijdig bij ons aan. Kinderen in Nederland zijn pas leerplichtig vanaf 5 jaar. Feitelijk hoeft een kind dus nog niet eerder naar school. Hierdoor kun je gebruik blijven maken van de kinderopvangtoeslagregeling. Ons advies: bel altijd even met de belastingdienst. Zaken willen nog wel eens wijzigen voordat de branche ingelicht wordt.

Mijn opvang moet nog starten, maar bij nader inzien wens ik hiervan geen gebruik meer te maken.

Jammer om te horen maar dit kan altijd gebeuren. Ben je akkoord gegaan met de plaatsingsovereenkomst dan hanteren wij hiervoor de geldende opzegtermijn als zijnde annuleringskosten. Deze is geldend vanaf de datum dat de opvang van start zou gaan. Aangezien de opvang voor je gereserveerd staat mag je hiervan ook gewoon gebruik maken. Voor de geldende opzegtermijn (en dus annuleringskosten) verwijzen we je naar onze leveringsvoorwaarden op villayip.nl.

Start opvangjaar 2019

Opvangjaar 2019 start op woensdag 2 januari 2019.

Bedrijfssluitingen 2018 / sluitingsweek

Villa Yip is gesloten op nationale feestdagen conform CAO Kinderopvang. Deze sluitingsdagen vind je terug in onze leveringsvoorwaarden (villayip.nl).

Daarnaast kennen wij een jaarlijkse sluitingsweek* (week 52). Villa Yip is gesloten van dinsdag 25-12-2018 t/m maandag 31-12-2018. Deze week wordt (m.u.v nationale CAO feestdagen = 1e & 2e Kerstdag) niet in rekening gebracht.

Let op: Dinsdag 1 januari zijn wij tevens gesloten wegens nieuwjaarsdag.

*Maandag 24-12-2018 zijn wij gewoon normaal geopend.